Herstel je hormonen

Zijn je hormonen uit balans en kom je er zelf niet uit?

Loop niet onnodig door !

Er zijn natuurlijke oplossingen voor hormonale ongemakken en problemen.

Elke vrouw wordt ergens in haar leven geconfronteerd met hormonale schommelingen.

Denk aan: menstruatie, zwangerschap, anti-conceptie en de overgangsperiode

 

Menstruatie

Heb je gedurende de menstuatiecyclus last van stemmingswisselingen, vermoeidheid, gespannen borsten, hoofdpijn, depressieve gevoelens of andere maandelijks terugkerende klachten? Dan heb je PMS. Pre Menstrueel Syndroom: een verzameling van een aantal klachten die voorkomen voorafgaand aan de menstruatie.
PMDD, endometriose, PCOS zijn ingrijpend maar er is zóveel mogelijk met natuurlijke oplossingen. Last van de “pil” wil je advies over anti-conceptie? Grijp je kans! Je zult versteld staan van de resultaten en de mogelijkheden.

 

Zwangerschap

Niet zwanger raken is één van de meest stressvolle gebeurtenissen. De kinderwens kan ongewild je leven gaan beheersen. Het helpt om een consult te plannen want ik geef je advies wat je kunt doen om je vruchtbaarheid te beinvloeden.
Een zwangerschap brengt grote veranderingen met zich mee. Klachten die voor kunnen komen zijn legio: van wisselende stemmingen tot extreem moe en slaapproblemen. Ben je bevallen en kom je niet in balans? Of heb je last van psychische klachten? Ik kan je persoonlijk begeleiden.

Overgang

Vanaf het 45ste levensjaar komen alle vrouwen in de overgang [menopauze]. Dit kan gepaard gaan met klachten: onrustig voelen, duizeligheid, slaapproblemen, neerslachtigheid, gevoeliger voor stress, vergeetachtigheid, opvliegers en gewrichtsklachten. 80% van de vrouwen in de overgang krijgt hier in meer of mindere mate mee te maken en dat is ingrijpend. Een veel voorkomende burn-out ligt op de loer! Extra lastig is het voor vrouwen die van de Oncoloog een hormoonkuur en/of chemokuur krijgen en in een niet natuurlijke overgang komen. Het is een moeilijke fase door de combinatie van bijwerkingen van de behandeling, de overgang en de verwerking van het ziekteproces.

Seksualiteit-intimiteit

Bij seksualiteit en intimiteit spelen lichamelijke, psychologische en sociale factoren een rol.
Hierbij kun je denken aan: open staan voor zin, hormonale veranderingen, vermoeidheid, een veranderd lichaams-zelfbeeld en spanningen in de relatie.
Ongeacht leeftijd en levensfase geeft elke vrouw haar eigen betekenis aan dit thema.
Wanneer problemen niet bespreekbaar worden gemaakt dan beïnvloedt dat de kwaliteit van leven. Ben je op zoek naar hulp en advies? Plan een consult in want aandacht hieraan schenken en over deze vaak gevoelige problemen met iemand gaan praten helpt.

Wat  je van mij kunt verwachten.

Omdat elke vrouw anders is, zijn de oplossingen die ik je adviseer dat ook. Ik neem de tijd die nodig is om naar je te luisteren, de klachten te inventariseren en je adviezen te geven. Je krijgt inzichten en je wordt je bewust waar jouw hormonale problemen vandaan komen, want alle hormonen werken met elkaar samen en kunnen je lichaam dus ook flink ontregelen. Ik help je om ‘stap voor stap’ veranderingen in gang te zetten met behulp van supplementen, aanpassingen in je leefstijl en in je voedingspatroon. Als gevolg van concrete resultaten ga je zelf gemotiveerd bouwen aan je vitaliteit en hormonale balans. Of het nu gaat over de pil, om PMS, vragen over vruchtbaarheid of om overgangsklachten…Zoek hulp! en weet dat er veel mogelijk is met persoonlijke begeleiding en adviezen op het gebied van voeding, suppletie en leefstijl.

Investeer in je gezondheid zodat je hormonaal in evenwicht bent.

energie om te genieten

Je hebt energie om te sporten, je staat fit op, je bent vrolijk en je geniet van het leven. Je had vooraf nooit bedacht dat je je ook zo zou kunnen voelen.

Tevreden over je slaapkwaliteit

Je zit in de overgang maar je wordt niet meer wakker van de opvliegers en het nachtzweten en je voelt je niet meer zo ellendig. Je zit veel beter in je vel en dat straal je ook uit.

cyclus weer op orde

Je voelt dat je lichaam weer doet wat het hoort te doen. Je kunt ook beter omgaan met je hormonale schommelingen waardoor je kwaliteit van leven beter is.

Ervaringen 

Ik ben een vrouw van 60 jaar en een paar maanden geleden ben ik met de pil gestopt. De reden waarom ik deze zolang geslikt heb is omdat ik de overgang zo lang mogelijk heb willen uitstellen en bang was voor alle complicaties. 10 jaar geleden heb ik een poging gedaan om te stoppen, maar de klachten waren zo heftig dat ik weer aan de pil ben begonnen. Uiteindelijk ben ik toch gestopt op advies van mijn huisarts en werd direct weer geconfronteerd met ongeveer 40 opvliegers per dag en andere vervelende gebreken die weer teruggekomen zijn. Je problemen met je arts bespreken heeft geen zin. A hij begrijpt niets van hormonen en B ze sturen je van het kasje naar de muur of je krijgt Clodine voorgeschreven, een bloeddruk verlagend middel ( bètablokker en troep! ) die de opvliegers moeten verminderen. Na 10 minuten sta je buiten met dezelfde problemen. Zij moeten elke vrouw die met overgangsklachten doorverwijzen naar Vrouwengezondheid Zuidplas. Het bespaart je talloze nutteloze artsen bezoekjes. Ik kan het iedereen aanbevelen. M.

 

Enkele maanden geleden kwam ik met allerlei klachten bij Caroline. Ik had vooral last van paniek, onrust, onzekerheid, emotionele buien en ik sliep slecht. Er was van alles in de privé en zakelijke sfeer aan de hand. Sporten, ontspanning en veel buiten wandelen deed ik al. Caroline raadde mij aan een aantal supplementen te gaan nemen en naar mijn voeding te kijken. Ik was nogal sceptisch. Toch ben ik haar adviezen direct gaan opvolgen, onder het motto baat het niet dan schaadt het niet en, daarnaast, greep ik alles aan om me maar beter te gaan voelen. Na een paar weken had ik al het idee dat het begon te werken, maar bleef sceptisch. Echter, na een aantal weken begon ik me echt beter te voelen. Dat heeft zich doorgezet en ik kan nu, 4 maanden later, zeggen dat ik me gewoon erg goed voel. Natuurlijk heb ik meer stappen ondernomen om me beter te gaan voelen, maar ik ben er van overtuigd dat de adviezen van Caroline mij enorm geholpen hebben. Ik ben erg blij dat ik haar gevonden heb! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.L.

 Tarieven consult

Intake/eerste consult

€70,00

In het eerste gesprek neem ik alle tijd die nodig is om wederzijs kennis te maken en de klachten te investariseren. De eerste adviezen komen dan ook aan de orde. Het is heel verschillend hoe het vervolgtraject verloopt. Sommige vrouwen hebben meer consulten nodig dan anderen. Dat hangt af van de complexiteit van de problemen en natuurlijk wat jouw wens hierin is.

Vervolgconsulten

€70,00

In de vervolgconsulten komen de voeding en eventueel persoonlijke hulpvragen aan bod. Hormonale problemen oplossen vraagt meestal tijd omdat vaste patronen die je gezondheid beinvloeden omgebogen moeten worden. In het vervolgtraject worden adviezen bijgestuurd en geoptimaliseerd. Je kunt zonodig tussendoor mailen.

Kun je hulp gebruiken?

Mijn beschikbaarheid voor een afspraak is heel flexibel maar je kunt ook proberen om zelf een afspraak in te plannen.

Veelgestelde vragen

Worden de consulten vergoed door de verzekering

Elk jaar worden de eisen aangepast, de aanvullende pakketten veranderd en elke verzekering is verschillend. Ik ben gestart bij Care for Women maar ik heb ervoor gekozen om zonder franchise organisatie verder te gaan.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts

Nee, dat hoeft niet. Je kunt zelf een afspraak maken. In de intake komen ook medische vragen aan de orde zoals medicatie en onderliggende aandoeningen. 

Hoe kan ik mij voorbereiden op de eerste afspraak

Nadat de afspraak is ingeboekt, hetzij per telefoon per mail of via de online-agenda, krijg je per mail een bevestiging. Daarin staat ook het verzoek om de privacy verklaring af te vinken en een verzoek om de persoonlijke gegevens te controleren. Het is belangrijk dat alle gegevens correct worden ingevoerd. Verder mail ik vooraf een korte vragenlijst met klachten/problemen die er spelen.

Kan ik iemand meenemen naar het consult?

Jazeker. Het komt regelmatig voor dat een naaste: partner, moeder, dochter, vriendin meekomt naar het consult. Dat kan om allerlei redenen aanvullend zijn. Je bent daar vrij in.

Ervaringen 

“Met overgangsklachten werd ik door mijn huisarts naar de gynaecoloog doorgestuurd. In het ziekenhuis werd niet geluisterd, maar wilde men DOEN! Eerst een echo, vervolgens een waterecho en daarna een hysteroscopie. Aansluitend stelde de gynaecoloog voor mijn baarmoederslijmvlies weg te branden, de zgn. ballontherapie. Toen was bij mij de maat vol en heb ik een afspraak gemaakt bij Caroline van Vrouwengezondheid Zuidplas. Een verademing! zij luisterde, zag mij als mens i.p.v. een baarmoeder. Doordat ze de tijd nam te luisteren naar mijn verhaal kon ze aan de slag met mij als mens. Met eenvoudige handvatten zoals het aanpassen van mijn voedingspatroon en het slikken van een paar supplementen werd ik weer snel de energieke Inge die ik was!”

M’n situatie is nogal wisselend geweest… En jouw zorg heel goed en betrokken…Ik ben heeeeeel erg blij met je hulp, maar vind het lastig om alle klachten aan te geven, het was zo divers. De eerste keer menopauze dingen, supplementen hielpen super, maar op de lange duur werd het steeds raarder en toen was je heel duidelijk: stoppen met het een, proberen met het ander, maar vooral langs de huisarts voor gerichte bepalingen. Dat ikzelf daar niet aan wilde betekent niet dat jouw opmerking niet steeds door m’n hoofd spookte. Toen ik dan toch langs ging heeft hij direct jouw advies opgepakt. Mijn ervaring is dat je goede kennis van zaken hebt, maar vooral dat je ook weet waar het voor jou ophoudt. Nu m’n cyclus weer trouw werkt lijken die menopauze-met-alle-problemen weer heel ver weg, maar als het nodig is kom ik zeker terug.

Wil je contact opnemen?