Over mij

Het is mijn passie geworden om vrouwen te inspireren, te motiveren en bewust te maken van een gezonde leefstijl. Ik begeleid je graag bij het maken van andere keuzes vanuit je eigen innerlijke overtuiging, doordat je zelf gaat ervaren wat voeding en het aanpassen van je leefstijl met je kwaliteit van leven doet. Ik ben [sinds 2015] verpleegkundig overgangsconsulent / hormonale disbalans, hormoonfactortrainer en consulent seksuele gezondheid. De eerste jaren werkte ik in mijn praktijk [tot eind 2019] als Care for Women specialiste. De locaties waar ik nu werk zijn Schoonhoven [waar ik in 2021 naar toe verhuisd ben] en Waddinxveen. 
Ik deel graag mijn ervaring en kennis en sta elke keer weer versteld wat een verschil het maakt als er meer bewustwording is over de werking van hormonen en de invloed van je leefstijl.
Gezondheid en sport hebben altijd al mijn interesse gehad. Als moeder van [inmiddels 5 volwassen] kinderen met ook nog een baan, weet ik maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om je eigen hormoonbalans in de gaten te houden. Het is mijn persoonlijke ervaring dat je veel invloed kunt uitoefenen op je gewicht, je stemming en je energieniveau. Hardlopen in de ochtend, gezonde voeding en veel tijd doorbrengen in de buitenlucht, zijn van grote invloed geweest op mijn vitaliteit door de jaren heen.[ik ben geboren in 1960]
Het in balans brengen van je hormonen gaat niet van de ene op de andere dag.
Het is een geleidelijk proces en lijkt op het leggen van een puzzel vanuit verschillende invalshoeken. Gebrek aan zelfzorg gaat je op den duur ongemakken en hormonale klachten geven. Ze zijn er ook om je wakker te schudden. Ik geef je geen pasklare lijstjes met adviezen en we gaan ook niet focussen op afvallen. Dat heeft geen enkele zin en het brengt je alleen maar verder weg van je eigen lichaam, terwijl je juist gaat ervaren hoe goed het voelt wanneer je met je lichaam gaat samenwerken. Een gezond lichaamsgewicht is wél de ultieme beloning van een gezonde hormonale balans.

 

l

Overgangsconsulent [2014]

In 2014 heb ik mij bij Care for Women laten omscholen tot Care for Women specialiste. Eind 2019 besloot ik het roer om te gooien en ben gestopt bij Care for Women en ga sindsdien op eigen kracht verder.

l

Consulent seksuele gezondheid [2012]

De consulten op de poli urologie [in 2012] waren voor mij boeiend en verrijkend. Het heeft mij ook doen besluiten om een eigen praktijk te starten waarin ik zelf kon bepalen hoeveel tijd en aandacht er nodig was voor een consult.

l

Hormoonfactortrainer [2017]

Dit was de kers op de taart: alles viel op zijn plek en ik heb geleerd hoe het hele hormonale systeem samenwerkt en met elkaar in verbinding staat en hoe je dat kunt beinvloeden.

Ervaring 

“Een hele goedemorgen Caroline, ik wilde je toch even laten weten hoe het nu met mij is na onze afspraken en veranderingen die ik gemaakt heb na jouw input. Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld en dat ook tijdens mijn PMS. Eind maart had ik mijn eerste afspraak bij jou en ik weet nog dat ik midden in mijn PMS zat en ik was die gene die er ZOOOO last van had altijd! Ik ben nu totaal 8 KG afgevallen en vanaf eind april tot nu geen ernstige PMS klachten gehad. Ja wel het gevoel dat we de maandelijkse periode ingaan maar absoluut niet zoals ik het al heel mijn leven had en dat was vreselijk! Ik voel mij echt heel goed en mede door jou ben ik de stappen gaan maken die nodig waren. Ik heb mijn voeding compleet verandert en ben heel bewust geworden over voeding. Ik voel mij helemaal in balans. Te weten dat ik bijna de pil wilde slikken op `dokters advies` Terwijl het op de `gezonde manier` op te lossen is! Eigenlijk best erg!! En alle vrouwen mogen/moeten het weten dat er echt een oplossing is, de gezonde. Want niemand verdient het om je zo rot te voelen, zo neerslachtig en down! Ik voel mij nu compleet het tegenovergestelde! Ik hoop echt dat de dames die zich ook zo rot voelen met PMS ook echt niet aan de pil gaan en eerst deze methode gaan proberen. Je moet zelf wel echt het roer omgooien maar dat wil je toch echt wel als je je zo rot voelt! Daarom wilde ik je bedanken voor alles! Al was ik niet naar je toegekomen was ik zeker weten nog steeds daar waar ik was!”.

 

 

 

Heb je hormonale problemen en kun je daar hulp bij gebruiken?