Home » Blog » Meer innerlijke rust » Keuze stress

Keuze stress

door | 2 okt, 2019 | Meer innerlijke rust

Keuzes maken is soms lastig

Je hoort het vaak: ‘’Maak keuzes vanuit je hart want dat klopt’’
Maar hoe doe je dat dan..
Wat komt er op de eerste plaats.
Als moeder van 5 kinderen heb ik flink moeten werken aan het maken van keuzes. Natuurlijk komen liefde, warmte en aandacht voor mijn dierbaren op de eerste plaats maar als het ware daardoorheen verstrengeld was/is er de liefde/aandacht voor mijzelf en mijn eigen behoeften. Het speelt als het ware door elkaar heen en beïnvloedt elkaar onderling. Net zoals lichaam en geest verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Zo zijn liefde voor de ander en voor jezelf ook met elkaar verweven. Het schept ook duidelijkheid voor de ander als je voor jezelf de juiste keuzes maakt en vaak onbewust geef je je naasten het voorbeeld ook voor zichzelf te zorgen. Ik heb het zo vaak gezien in de praktijk: vrouwen die met de beste bedoelingen zijn stuk gelopen op zorgen voor anderen. Het risico ligt op de loer dat je zelf na verloop van tijd in een negatieve spiraal of een burn-out terecht komt met allerlei klachten tot gevolg. De teleurstelling die dat geeft kan erg confronterend zijn juist omdat de intenties er waren om het zo goed mogelijk te doen [voor de ander]. Wat bijzonder eigenlijk dat je lichaam dan voor jou op de rem gaat staan en je hormonale klachten geeft. Ze zijn er om je wakker te schudden. Vrouwen zijn van nature dienend ingesteld maar vergeten vaak zichzelf te dienen. Er komt zand in de wielen en alles gaat stroef lopen. Aandacht voor jezelf is een “must” en een hele uitdaging in deze tijd vol met werkstress, een druk sociaal leven, to do lijstjes en drang naar perfectie. Investeer in jezelf en zorg voor jezelf. Je hormonen zullen vóór je gaan werken in plaats van tégen je.

Aanmelden

Over mij

Heb je hormonale klachten en kun je daar hulp bij gebruiken? Ik ben gespecialiseerd in het bieden van natuurlijke oplossingen.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin