Home » Blog » Intimiteit en seksualiteit » Meer zin in seks

Meer zin in seks

door | 12 feb, 2020 | Intimiteit en seksualiteit

Heb je meer seks in de winter?

Welkom bij de club, want je bent niet de enige die rond deze tijd van het jaar meer behoefte heeft aan intimiteit. Lees hier meer waar dat mee te maken heeft…

Je hebt behoefte aan warmte 

De kou zorgt ervoor dat je behoefte hebt aan [zijn] warmte. Natuurlijk word je warm door een kop gemberthee te drinken, maar er gaat toch echt niets boven lichaamswarmte. Je gaat vast ook vaker vroeg naar bed en dan kruip je zo snel als je kan tegen elkaar aan om [zijn] warmte te voelen. En van het één komt dan al snel het ander.

Heb je last van een winterdip, kun je niet slapen?

Natuurlijk is het voor alle seizoenen fijn wanneer je snel in slaap valt, maar in de winter kan door de droge lucht je keel erg droog aanvoelen, je neus verstopt zitten of je hebt het té koud, waardoor je niet kunt slapen. Nadat je seks hebt gehad, komt er serotonine vrij waardoor je je meer ontspannen en slaperig voelt. Bovendien zorgt een orgasme ervoor dat je heerlijk snel in slaap valt.

Minder kans dat je ziek wordt

Seks geeft je immuunsysteem een boost. In de winter heersen veel griepjes en verkoudheden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat seks je immuunsysteem versterkt. Volgens onderzoek zijn de levels van immunoglobuline A (die de mogelijkheid hebben om verkoudheid / griep af te weren) aanzienlijk hoger bij degenen die twee of meer keer per week seks hebben.

Je voelt je blij door seks

Tijdens de seks gebeurt er natuurlijk heel veel. Je lichaam maakt o.a. endorfine aan, het stofje dat een geluksgevoel met zich meebrengt. Het is algemeen bekend dat de wintertijd, en de donkere dagen die hierbij komen kijken, ervoor kunnen zorgen dat wij ons eerder depressief voelen.

Zin maken

Herken je het niet dat je meer “zin” hebt? Neem de tijd en maak zin! Zorg dat zoveel mogelijk belemmerende factoren worden opgeruimd en ga gewoon aan de slag! Het is algemeen bekend dat vrouwen van het vrijen zelf “zin” ontwikkelen.

Wil je hier in een persoonlijk gesprek eens naar kijken en advies op maat? Maak dan een afspraak voor een consult!

Aanmelden

Over mij

Heb je hormonale klachten en kun je daar hulp bij gebruiken? Ik ben gespecialiseerd in het bieden van natuurlijke oplossingen.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin